Skal jeg komme på besøg?

Er du ved at planlægge næste skoleår – og skal jeg komme på besøg?

Et forfatterbesøg er en god vej til større læselyst og eftertænksomhed og samtidig en dejlig måde at afslutte et litteraturforløb og få svar på en masse spørgsmål.

Statens kunstfond har netop åbnet for ansøgning til puljen: Levende litteraturmøder for børn og unge, som giver stort tilskud til et forfatterbesøg: https://www.kunst.dk/for-ansoegere/soeg-tilskud/levende-litteraturmoeder-for-boern-og-unge.

Jeg har i denne omgang skitseret tre forskellige litterære møder til henholdsvis børnehave, indskoling og mellemtrin, men jeg er åben for andre ønsker. Alle møder varer cirka en time-halvanden, og jeg svarer naturligvis på alle slags spørgsmål om mig selv og mine bøger.

Kontakt mig på mail trine@bundsgaard.net for yderligere information eller for at lave en aftale.

Jeg glæder mig til at snakke om Frede og Selma, og Omar og Ingeborg og de andre og håber, vi ses.

Litterære møder med Trine Bundsgaard:

Børnehave:

Frede og Selma og alle de følelser

En helt almindelig børnehavedag byder på mange følelser: glæde, konflikt, generthed og jalousi. Det er slet ikke så let at gå i børnehave – og det kræver spejling og samtale at lære sig selv og sine følelser at kende. Med udgangspunkt i Frede og Selma snakker vi om venskab, følelser og livet i børnehaven og i familien. Jeg læser en af bøgerne højt og bagefter laver børnene deres egen lille bog om at gå i børnehave.

Indskoling:

Hvad skal der gro på din altan?

Omars altan handler om Omar, som elsker naturen og egentlig helst bare vil have lov til at snakke med dyrene og samle pinde og grene, selv om hans far og mor synes, at han hellere skulle lege med de andre børn. Med afsæt i bogen skal vi snakke om, hvordan man finder ud af, hvad man holder allermest af. Vi skal også snakke om glæden ved natur, træer og kogler.

Gyldendal har udarbejdet et litteraturforløb til bogen, som udkommer til september

Mellemtrin:

Findes den almindelige familie?

Det litterære møde tager udgangspunkt i bogen Hvis vi var en almindelig familie og lægger op til en samtale om forskellige slags familier, om opvækst og køn. Jeg fortæller om bogens tilblivelse og mine tanker bag historien, og eleverne har mulighed for at stille spørgsmål til bogen og processen og mit øvrige forfatterskab.

Gyldendal har udviklet en litteraturguide til Hvis vi var en almindelig familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.