Vellykket bog

Lektørudtalelsen af afgørende for bøger, som ikke kommer ud i boghandlen, men skal leve deres liv på biblioteket. Det kommer Ramish til – og heldigvis er lektørudtalelsen god:

Anvendelse/målgruppe/niveau

Dette er fjerde bind i serien, Thea og chatten, hvor bøgerne ikke nødvendigvis behøver at blive læst i rækkefølge, men de egner sig alle til oplæsning i 4.-5. klasse, da de tager relevante emner op i en dansk “skole-virkelighed”

Beskrivelse

Dette bind i serien, handler om tre drenges venskab i 5. klassen på Rosenmarkskolen, Ramish, Hassib og Lasse. De er skatere. Hassib og Ramish bliver drillet og mobbet, og bliver kaldt perkere på hjul. Deres venskab kommer på prøve, da skaterbanen bliver brændt ned. Hassib bliver beskyldt for det, og især nogle drenge i 9. klasse med Viktor i spidsen, var særlig aktive i beskyldninger og mobning. Hassib vælger en voldelig løsning på konflikten med Viktor, og står foran bortvisning, da sagens rette sammenhæng kommer for dagen. Historien fortælles i 20 overskuelige kapitler og fungerer sprogligt og læseteknisk meget fint til målgruppen. Hvert kapitel indledes med en grafisk vignet, der passer til stemning og indhold. En vellykket bog der fint rejser problematikken om hvordan fx indvandrerdrenge let kan marginaliseres ved mobning eller løse beskyldninger, men den fastholder samtidig, at det ikke behøver være sådan. Omslag passer til indhold

Sammenligning

Målgruppe for dette bind kunne være de samme som til seriens bind 2 Mike og talenterne, nemlig især drengene, egnet til læsetræning og oplæsning

Samlet konklusion

En vellykket bog der fint rejser problematikken om, hvordan indvandrerbørn let kan marginaliseres ved mobning eller løse beskyldninger, og det er let for målgruppen at finde identifikationsfigurer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.