Frede og Selma og en lille kuffert – børnehavebesøg

I november var jeg på besøg i fem børnehaver i Odsherred Kommune i forbindelse med Odsherred Læse- og Litteraturfestival. Jeg havde min lille Frede og Selma-kuffert med.

Forud for besøget havde børnehaverne modtaget de to første Frede og Selma-bøger: Frede og Selma og et ret højt træ samt Frede vil ikke være med til mandag, så børnene kendte allerede Frede og Selma. Til selve besøget havde jeg Selma og mørket og en blød, sort kat med i min lille kuffert, som også indholdt Selmas dukke, Mona, som spiller en rolle i historien. Jeg læste bogen højt – og vi snakkede undervejs om, hvad der optog børnene. Det udviklede sig meget forskelligt fra børnehave til børnehave – og alle steder var det så sjovt at opleve børnenes evne til at leve sig ind i historien.

Efter højtlæsning var det børnenes tur til at lave en lille bog, som jeg også havde med i min kuffert, og som jeg sammen med pædagogerne hjalp med at få lavet. De fleste børn ville også meget gerne læse deres bog højt – enten for mig eller for hele gruppen.

Det var en meget stor oplevelse for mig at møde børnene og opleve samspillet med dem om bøgerne – og jeg håber, at andre institutioner har lyst til at få besøg. Efterfølgende har jeg bl.a. fået denne fine evaluering.

“Trine Bundsgaard var så god og fangede børnene med sin historie og aktivitet. Frede og Selma bøgerne er fremragende til dialogisk oplæsning.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.