Oscar K og det sorte syn

Jeg undrer mig over forfatteren Oscar Ks sortsyn – og over hvad børn skal bruge hans sarkasme og dystre syn på livet og samværet mellem mennesker til. I et interview i Information anklagede han 90 % af danske billedbøger for at være industrialiserede og fulde af hygge og saftevand. Han gav selv nogle ekspempler fra sine bøger, som gav mig anledning til at stille et par spørgsmål. De kan læses her. 

I virkeligheden tror jeg mest vores uenighed handler om livssyn. For Oscar K er verden sort. Håb er ikke et begreb, han opererer med. Jeg tror til gengæld på, at vi som mennesker kan nå hinanden – og at vi netop har brug for håb, hvis vi skal klare alle de sære, svære og mærkelige ting, vi oplever. Og som vi selvfølgelig skal skrive om for børn. Vi skal bare gøre det på en måde, som børn kan forstå og bruge til noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.