Klitgården … eller hvorfor Alexandrine var så trist

I starten af februar var jeg på en uges skriveophold på refugiet Klitgården i Skagen. Klitgården var oprindelig Christian d. X og dronning Alexandrines sommerresidens. Alexandrine ser trist ud på alle billederne, som hænger rundt omkring i huset – som brud, med krone og endda ved siden af sin mand i klitterne. Hun må have båret på en sørgelig hemmelighed, for Klitgården er helt fantastisk: Hav og klitter lige uden for vinduerne og med en meget særlig stemning.

Forfattere, kunstnere og forskere har mulighed for at nyde godt af Klitgårdens ro, skønhed og tre daglige måltider, som bliver serveret i den smukke spisestue. Noget af det fine ved et ophold på Klitgården er kombinationen af ro til at arbejde og socialt liv med mange forskellige mennesker under måltiderne.

Læs mere om Klitgården her. Billederne er taget af Lars Horneman, som illustrerer Asta-bøgerne. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.