Kom ind – noget om at lukke døren op

Jeg er virkelig glad for at sidde i mit skrivehus og arbejde. Jeg kan lide timerne med mine tanker og min computer, noter og rod. Jeg kan lide at starte en historie, jeg bliver glad, når jeg kan sætte det sidste punktum (ikke så glad, når jeg skal læse korrektur) – og det er helt særligt, når bogen er trykt og klar til at blive sendt ud i verden.

Og der er jeg og mine kollegaer så heldige, at der findes en stor flok bibliotekarer, lærere, bogbloggere og -instagrammere, som brænder for at bringe børnebøgerne ud til læserne. Jeg synes, at især Instagram rummer mange virkelig dygtige bogfolk, som tager bøgerne alvorligt og bruger tid og energi på at dele deres begejstring for børnebøgerne.

Jeg har længe rodet med tanken om, at det kunne være sjovt at høre mere om bogformidlernes arbejde med og tanker om børnebøger. Jeg ville gerne åbne døren og invitere ind – men var faktisk også lidt i tvivl om, om man bare kan gøre det: Invitere nogen ind, som jeg på en føler, at jeg kender fra Instagram, men som jeg ikke har mødt i virkeligheden.

Men med hjælpe fra bibliotekar og bogblogger m.m. Kathrine Pachniuk (bibliotekat på Instagram, som bl.a. står bag det fine initiativ 1000 bøger, fik jeg taget mig sammen – og i mandags dukkede mine gæster op:

Dorte Rise og Ulla Maria Michaelsen (dansklærere i folkeskolen. Deler deres undervisningsforløb og – ideer på Instram og blogs)

Julie Ottosen og Rikke Smidt (bibliotekarer og instagrammere)

Julie Arndrup, og Laila Heskjær (bibliotekarer, instagrammere og børnebogcastere)

Maria Johansen (bogblogger (m.m.) Book me up, Scotty)

Det blev nogle interessante timer, hvor vi snakkede om børnebøger fra mange forskellige perspektiver og fik delt tanker og erfaringer. Vi snakkede om seriebøger og om, hvordan børn vælger bøger, om læsestrategier og indretning af læserum. Om readathon og booktalks. Jeg blev meget klogere på alle de forskellige måder børnebøger bliver formidlet til børn og forældre på. Jeg hæftede mig især ved en pointe om, at vi skal dvæle lidt mere ved den enkelte bog. Ikke bare når den udkommer, men også gerne efter. Jeg fortalte også om mit eget arbejde – de bøger, jeg har skrevet, og dem, jeg sidder og roder med nu.

Jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg lukker døren op og inviterer indenfor – for det har givet mig en masse at tænke over og en bevidsthed om, at det er vigtigt at skabe rum for samtale om børnebøgerne.

Jeg sidder også tilbage med en fornemmelse af, at børnebøgerne – trods besparelser i både skoler og på biblioteker – er i gode hænder.

På min instagramprofil har jeg tagget alle deltagere, så de er lige til at følge:

https://www.instagram.com/trinebundsgaard/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.