Hvor skal bøgerne stå?

Min nevø Villi er lige blevet ni år. Han bruger mange af sine vågne timer på at spille fodbold, og han er vildt god til det. Han er også glad for at gå i skole – og for at læse. Men for noget tid siden blev han drillet af nogle af de andre drenge fra sin klasse. Fordi han var i gang med en Asta-bog som frilæsning. Han blev selvfølgelig ked af, at de grinede og sagde, at han læste en pigebog – men det blev faktisk værre, da han kom ned på skolebiblioteket og opdagede, at Asta-bøgerne står på hylden med “PIGE-bøger”.

En af Villis bedste venner hedder Sofie. Og hun kan godt lide at læse fodboldbøger. Gæt selv, hvor hun skal finde dem på skolebiblioteket.

Villi synes, at det er for dårligt – og han har snakket med sin lærer om det. Jeg håber, hun snakker med sin kollegaer på skolebiblioteket, så de kan få flyttet lidt om på bøgerne. De kunne jo f.eks. lave en hylde, der hedder “Serie-bøger” – for det er da ret ærgerligt, at de voksne sætter den slags grænser for, hvad børnene skal læse. 

billede widget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.