Det er bare så typisk …

Jeg hører den formulering alt for meget: Det er bare så typisk … drenge eller piger – og det bruges til at forklare eller bortforklare alt muligt.

Det burde være åbenlyst for enhver, at alle piger ikke er ens – og at drenge heller ikke er det – og “Det er bare så typisk” er ikke en forklaring, men en forfærdelig mental dovenskab, som kræver kasser og kategorier til at dele verden op i. Det er synd for drengene såvel som for pigerne.

Så kan vi ikke aftale, at vi stopper med at opfatte verden så forsimplet? Kan vi ikke blive enige om, at Emma Watson har ret i, at vi skal opfatte køn som en skala og ikke som en kategori. Start i hvert fald med at se hendes tale for FN. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.