Lektørudtalelse Bedste venner

Her følger lektørudtalelsen for Asta og det store flytterod og Asta og det glemte gravsted: 

Beskrivelse
Forfatteren kendes bl.a. fra serien om 5. klasse fra Rosenmarkskolen. I den nye serie viser hun igen fin indlevelsesevne i personernes dagligdag. Asta, der skal i 2.klasse, er netop flyttet til Fyn. Hun savner veninden Silja, synes alt ved flytningen er dårligt og er bekymret for at skulle starte på en ny skole. Nabopigen, Fanny, er ikke helt sanddru og kan lide at drille, men de finder efterhånden hinanden. I andet bind udspionerer Asta og Fanny den mærkelige nabo hr. Bibi. Han har måske en grav i sin have. Asta stiller spørgsmål til rygterne og får snakket med hr. Bibi. Det løser gåden om graven og om den ring, Asta fandt i sin have i første bind. Personerne, især Asta er levende og troværdigt beskrevet. Hun viser sine følelser og sætter spørgsmålstegn ved andres udsagn. Teksten er let at læse og sat i en stor åben sats. Kapitlerne er korte og der er megen dialog. Der er en del s/h illustrationer, tegnet i en næsten tegneserielignende stil. For- og bagside skal nok fange målgruppen

Sammenligning
De piger, der læser, Sofiebøgerne og serien, der indledes af titlen Elleve år på Jorden, 2009, vil også synes om bøgerne om Asta

Samlet konklusion
Bøgerne er lette at læse og bør læses i rækkefølge. Forfatteren har en fin evne til med indlevelse at fortælle om følelser og reaktioner på almindelige  problemer i en almindelig hverdag

Lektør: Else Lerche

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.