Asta fylder 10

Det er 10 år siden, de to første bøger om Asta udkom, og i den forbindelse har Alette Berthelsen givet hele serien et grafisk løft med nye flotte omslag.

Da jeg skrev den første bog, hvor Asta modvilligt flytter fra Sjælland til Fyn, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg ville ende med at skrive 12 bøger om Asta, hendes familie og hendes venner. Og jeg havde heller ikke forudset, at den serie ville bringe mig så mange fine tilbagemeldinger fra børn med ønske om flere bøger om Asta. Jeg har også fået mange mails med dejlige  beskeder om, at Asta har fået børn i gang med at læse selv. Jeg har sågar fået fine breve fra en pige, som er flyttet til USA – præcis som Asta gør i den sidste bog. Det er svært at forklare, hvor dejligt det er at modtage den slags hilsener, men det gør mig uendeligt glad og ydmyg.

Jeg lavede fra starten et par regler for historierne: At Asta ikke er optaget af sit udseende, shopping eller sminke, at Astas forældre er lige gode til at trøste og snakke, at Astas mor er glad for og optaget af sit arbejde, samt at bøgerne skal handle om noget, jeg selv har været optaget af. Og derfor er historierne endt med at være en blanding af stort og småt, eksistentielle problemer og små konflikter, som alle børn møder og skal finde ud af at tumle og tackle.

Og nu har Asta altså fået nye omslags, så hun er klar til flere små, nye læsere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.