Ronja er ikke til at komme udenom …

Når jeg går en tur i boghandleren, bliver jeg som regel trist til mode over at se hvor få nye børne- og ungdomsbøger, der er på hylderne. Der udkommer virkelig mange gode børnebøger hvert år – og alligevel er det de sikre klassiskere, som alle kender, boghandleren har stående. Det er til at græde over – for børn har (også) brug for nyt – men lige for tiden er jeg faktisk selv i gang med at læse en af de store klassikere: Ronja Røverdatter sammen med min 9 årige datter. Kina Bodenhoff har oversat på ny – og det er en fest at læse. Vi glædes og lider med Ronja og Birk og røverne i Mattisskoven. Der er farlige skovhekse og mystiske grådværge, men mest af alt er der alle de komplicerede følelser hos de to røver-børn. Det er smukt og gribende. Så Ronja er klart en klassiker, alle børn skal møde, men der skal nye bøger på banen også…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.