Lektørudtalelse – Simone og de andre

Anvendelse/målgruppe/niveau
Denne 3. bog i serien om 5. klasse fra Rosenmarkskolen henvender sig især til de 9-12-årige piger. Omslaget taler umiddelbart til målgruppen og udsender de helt rigtige signaler om temaer og stemning


Beskrivelse
Forfatteren har foruden denne serie tidligere skrevet en ungdomsbog i Hjerteserien og en oplæsningsbog. Efter bøgerne om Theas mobning og Mikes problemer med en drikfældig far, fokuseres der nu på Simone, der så gerne vil ind i den seje klike i klassen. Samtidig har hun lidt problemer med at være delebarn og især med, at hun skal være halvsøster til faderens nye baby. Teksten er let at gå til med korte kapitler, dialogrigt sprog og små vignetagtige tegninger, der indleder hvert kapitel. Problemerne, personerne og hele miljøet er realistisk, genkendeligt og meget solidarisk beskrevet


Sammenligning
Indholdsmæssigt minder bogen om serier som Jørn Jensens bøger om Sofie og Helle Vellevs serie om de seje sild, der dog begge er en smule lettere at læse, men også forfattere som Bo Holmberg, Eva Susso og Måns Gahrton laver gode, realistiske historier om pigeliv


Samlet konklusion
En letlæst og velskrevet lille roman i en serie om almindelige problemer i almindelige børns liv

Lektør: Elin Søborg


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.