Ammestuehistorier
Klummer fra Fyens Stiftstidende
GÆSTEBOG

Ammestuehistorier

 

I 2001 udkom min bog "Ammestuehistorier - fortællinger om graviditet, fødsel og moderskab" på Samlerens Forlag. Den er udsolgt fra forlaget nu, men kan lånes her.

 

Jeg begyndte at skrive bogen, som er en samling historier fra forskellige kvinder, da jeg selv var blevet mor for første gang i 1998. Med mit første barn, Rasmus, åbnede der sig en helt ny verden for mig - og jeg mødte nye, forunderlige og foruroligende sider af mig selv. Det var smuk og dejligt, men også en stor omvæltning at blive mor - specielt fordi der er så mange forestillinger og krav forbundet med moderskabet. Det fik jeg 12 meget forskellige kvinder til at fortælle om.

  

I forbindelse med specialet og bogen var jeg med til at revidere nogle af Liberos pjecer om amning, som gravide og nybagte mødre får udleveret hos lægen og jordemoderen. Jeg holdt også oplæg om kvinders oplevelse af fødslen i Jordemoderforeningen. Jeg skrev også en artikel til jordemødrenes fagblad:

Publiceret: 13-05-2008

Af Trine Bundsgaard

Denne artikel har været bragt i Tidsskrift for Jordemødre, sept. 2001 og beskriver, hvordan den personlige fødselsberetning som undersøgelsesmetode kan give et indblik i hvordan hospitalspraksisen opleves af den fødende.

Redigeret af Trine Bundsgaard
Webmaster: Administrator
Sidst opdateret: 25-01-2016
Denne sides adresse: trine.bundsgaard.net/ammestuehistorier/index.php
SmartSite Publisher